Culturele Hoofdstad

Nieuwsberichten over Culturele Hoofdstad

‘LF2018 is veel meer dan een eenmalig feest’

door Provinciale Staten op 23 juni 2017

Tjerk Voigt bepleitte woensdag in Provinciale Staten waarom de PvdA het goed vindt dat de provincie Fryslân verantwoordelijkheid neemt en extra investeert in Culturele Hoofdstad. “Wij vinden het positief dat het college vooruitdenkt over de doelen, de legacy, op langere termijn. Ik kijk uit naar 2018, maar het is veel méér dan een eenmalig feest.

lees verder »

Goede reparaties

door In het nieuws op 23 mei 2017

LEEUWARDER COURANT — Tweemaal vroeg zijn fractie de provincie vorig jaar om het fonteinenproject van LF2018 te adopteren. De provincie kan dat nu eenmaal beter uitvoeren dan een culturele stichting. PvdA’er Remco van Maurik is dan ook tevreden met de koerswijziging die deze week duidelijk werd. Het garantiefonds voor tegenvallers bij de kaartverkoop had er volgens hem

lees verder »

Culturele Hoofdstad wordt een groot succes!

door Provinciale Staten op 23 mei 2017

Met Culturele Hoofdstad krijgen we een grote kans. Een kans om Europa en misschien wel de hele wereld te laten zien wie we zijn en wat we kunnen. Deze kans krijgen we maar één keer. Die moeten we grijpen. Je krijgt geen tweede kans op een eerste indruk.

lees verder »

Op reis naar De Stijl in Drachten

door Provinciale Staten op 25 april 2017
Foto PvdA Fryslân

FOTOREPORTAGE — De PvdA bracht vrijdag een werkbezoek aan Museum Dr8888. Museumdirecteur Paulo Martina gaf uitgebreid uitleg over de expositie ‘De Stijl in Drachten’ en gaf zijn visie op Leeuwarden-Fryslân 2018. “Via Theo van Doesburg is kunstbeweging ‘De Stijl’ 100 jaar geleden in Drachten begonnen”, vertelde Martina. Dat de tentoonstelling recent de New York Times haalde noemde

lees verder »

‘Arno Brok moet gezicht van Culturele Hoofdstad worden’

door Provinciale Staten op 6 februari 2017

Eén van de meest in het oog springende voorstellen uit de brief van de PvdA is dat Arno Brok als nieuwe commissaris van de Koning het gezicht moet worden van de legacy van Culturele Hoofdstad. De PvdA ziet dat Brok een groot gevoel voor cultuur heeft en de kwaliteiten bezit om mensen bij elkaar te

lees verder »

‘Meer toewijding en ambities nodig in provinciale plannen’

door Provinciale Staten op 21 juni 2016
Foto PvdA Fryslân

De PvdA wil, samen met D66 en de Partij voor de Dieren, meer daadkracht en visie in de toekomstplannen van de provincie. De zogenoemde kadernota, een tussentijdse stand van zaken waarin het college hun visie voor de komende jaren beschrijft, mist ambities stelt Remco van Maurik.

lees verder »

Provincie moet zich meer inzetten voor Culturele Hoofdstad

door Provinciale Staten op 5 april 2016

Een tijd was het stil rond Culturele Hoofdstad. Achter de schermen is door de organisatie ongetwijfeld hard gewerkt, maar voor het grote publiek en voor veel initiatiefnemers van activiteiten was er lang onduidelijkheid. Gelukkig zijn we nu weer op de hoogte. Vorige week werd bekend welke 45 grote projecten in ieder geval door kunnen gaan.

lees verder »

Hoge ambities voor recreatie in Ooststellingwerf

door Provinciale Staten op 9 november 2015
Foto PvdA Fryslân

Vol optimisme kijkt Ooststellingwerf naar de toekomst. Zoveel werd duidelijk bij het werkbezoek van de PvdA aan Oosterwolde en Appelscha. Het gemeentebestuur heeft veel ambities. Of het nu gaat over de nieuwe N381, het Ecomunitypark, de aanpak van de krimp of het stimuleren van werkgelegenheid. Burgemeester Harry Oosterman en zijn wethouders zien overal kansen.

lees verder »

Jannewietske de Vries over het begin van Culturele Hoofdstad

door In het nieuws op 2 november 2015

Jannewietske de Vries is een vrouw met een missie, in het najaar van 2007. Als kersvers gedeputeerde wil ze de cultuur in Fryslân openbreken, daar past een ambitieus project bij: Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Acht jaar later blikt ze terug op haar wittebroodsweken als gedeputeerde.

lees verder »

Zeg ‘JA!’ tegen cultuur in Fryslân

door Provinciale Staten op 16 maart 2015
Foto PvdA Fryslân

VIDEO – Jannewietske zegt ‘JA!’ tegen Friese cultuur! Waarom? Ze vertelt het zelf. Zeg jij op woensdag 18 maart ook ‘JA!’ voor cultuur in Fryslân?

lees verder »