Nieuws

Sluisverbreding Kornwerderzand op de tocht

door Provinciale Staten op 25 november 2015

Over de verbreding en verdieping van de sluis bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk houdt de provincie zich de laatste tijd angstvallig stil. Volgens recente berichten zijn er belangrijke subsidies misgelopen en staakte het Rijk de gesprekken met de provincie. Daardoor staat het project op de tocht. Voor de PvdA reden om gedeputeerde Klaas Kielstra (VVD) om opheldering te vragen. “We willen weten of het klopt dat we met lege handen staan”, aldus een getergde Wanda Ottens. “Hoe heeft het zó mis kunnen gaan?”

Mislukte lobby
“Tien miljoen euro. Dat zeiden de Provinciale Staten begin dit jaar toe voor de vergroting van de sluis”, benadrukt Ottens. “Het college zou daarnaast in Den Haag en Brussel lobbyen voor aanvullende subsidies en ook geld losmaken bij andere regio’s. Dit is blijkbaar ronduit slecht verlopen.” Ze wil daarom weten welke inspanningen precies verricht zijn en wat de gedeputeerde gaat doen om de financiering alsnog rond te krijgen. De PvdA blijft achter de verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. “Het leidt tot grote scheepsbouwprojecten wat zorgt voor economische spin-off en meer dan driehonderd banen.”

One Response to “Sluisverbreding Kornwerderzand op de tocht”

 1. Rinkje Wijngaarden schreef:

  Wat kost dit allemaal?
  En is dit in verhouding met wat het oplevert?
  Is het niet verstandiger om eerst de financiering rond te hebben voordat je iets gaat in zetten?
  Wij kunnen toch ook niets kopen van toezeggingen.
  Sta ik in de supermarkt en wil mijn boodschappen mee hebben en zeg ik, ja, mijn buurman heeft mij toegezegd dat hij mij geld zou geven als ik tekort kom, wat denkt u, zou ik mijn boodschappen mee kunnen nemen? stel b.v. dat mij buurman (die ik dan even bel) zegt, ja sorry ik meende dat niet.
  Misschien een beter voorbeeld, wij zeggen onze kinderen toe dat zij geld van ons krijgen voor verbetering van hun woning en zij gaan opdracht geven voor verbouwing.
  Op enig moment moet er geld op het kleed komen maar dan blijkt dat wij zelf onvoorziene uitgaven hebben waardoor wij onze toezegging niet na kunnen komen of wij hebben ruzie gekregen met de kinderen en wij willen niet meer betalen.
  Het is goed om bezig te zijn voor de werkgelegenheid want het is inderdaad diep triest dat wij hier zo niet mee bezig zijn met z n allen.
  De spotjes van de UWV bijvoorbeeldkomen mij de oren en neus uit, afgrijselijk, je lot van het verliezen van je baan e.d. worden je door die spotjes nog een keer op een vreselijk manier ingewreven.

  met vriendelijke groet, R. Wijngaarden