Nieuws

‘Mens tot mens contact beste middel tegen vooroordelen’

door Vrouwennetwerk op 4 april 2017
Foto M. van der Meer / PvdA Fryslân

“Het was een leerzame en enerverende avond.” Dat zei Ouarda Ahammar na afloop van de bijeenkomst van het PvdA Vrouwennetwerk in Akkrum. Ouarda, trainer/coach bij Re-care, was samen met Brenda Ottjes, directeur van Tûmba, bij ons netwerk op bezoek om te spreken over polarisering en verharding in de samenleving. Er kwamen dit keer zo’n 20 vrouwen op af, een mooie groep voor geanimeerde discussies.

Bij de opening gaf Riek aan dat het echt ‘toevallig’ is dat 21 maart de Internationale dag tegen racisme en discriminatie is, maar het is natuurlijk wel een aardig toeval. Ook werd er nog even stilgestaan bij de resultaten van de verkiezingen, we blijven hoopvol en vertrouwen op de kracht van, vooral, ons PvdA-vrouwennetwerk.

De kern van de bijdrage van Ouarda over de missie van haar en van Recare was duidelijk: “Ik ben er van overtuigd dat mens tot mens contact het beste middel is om vooroordelen en negatieve beeldvorming over bepaalde bevolkingsgroepen te overwinnen en wederzijds begrip te vergroten”. Ook Brenda geeft aan dat het contact van mens tot mens het beste middel is om de missie van Tumba, discriminatie tegengaan en diversiteit en gelijkheid bevorderen, te bereiken. “Met elkaar in gesprek gaan en blijven, elkaar en elkaars cultuur en gebruiken ‘kennen’ is van groot belang”. Natuurlijk waren er voor Brenda en Ouarda rode rozen als dank voor hun bijdrage. Maar deze keer wel extra speciaal omdat Ouarda eerder op de avond had verteld dat haar naam in het Nederlands ‘Roos’ betekent.

Reacties zijn gesloten.