Jaarverslagen

Lees hier de jaarverslagen van de PvdA Steatefraksje en de Wetterskipsfraksje . De Statenleden en Wetterskipsleden bespreken wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt. Een archief van eerdere jaarverslagen is onderaan de pagina te vinden.

Jaarverslag Steatefraksje 2016

Het eerste volledige jaar van de Staten zit erop. We vinden dat het college weinig ambitie toont. Er wordt te weinig tot uitvoering gebracht. Neem bijvoorbeeld snel internet. Wij willen dat overal glasvezel komt. Het moet een basisvoorziening worden. Het lijkt er nu op dat pas eind 2017 de schop de grond ingaat. Het tij begint gelukkig te keren wat betreft het winnen van fossiele brandstoffen. Samen met andere politieke partijen hebben we ook dit jaar volop geprotesteerd tegen boringen naar olie, gas en zout.

Met bondgenoot FNV kaartten we misstanden bij De Centrale As aan. IJzervlechters en betontimmermannen kregen niet het loon waar ze recht op hadden. We vroegen gedeputeerde Sietske Poepjes herhaaldelijk om eerlijk loon voor eerlijk werk te betalen. Waar ook meer voortvarendheid bij nodig is, is de verdroging van het Friese veenweide. Samen met de omgeving moeten er oplossingen komen.

Wat dit jaar eindelijk doordrong zijn de gevolgen van het verlagen van de opcenten. Zoals wij altijd al zeiden, levert het ‘weggevertje’ een structureel begrotingstekort op van 80 miljoen euro. Een groot probleem, waarvoor dit college zelf oplossingen mag bedenken. Wij gaan ondertussen op volle kracht verder met oppositievoeren.

Remco van Maurik
Fractievoorzitter PvdA Steatefraksje

Jaarverslag Steatefraksje 2016
(download pdf)

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2016

We hebben afgelopen jaar mooie en minder mooie dingen meegemaakt in Wetterskip Fryslân. We zijn trots op ons vernieuwde energieneutrale kantoor. Daarmee laat het Wetterskip zien klimaataanpassing, ook in eigen huis, belangrijk te vinden. Ook de levering van biogas uit rioolslib aan Fier Fryslân is daarvan een mooi voorbeeld. Zo zijn er gelukkig meer.

Helaas moesten we een motie van treurnis indienen over de gang van zaken bij de overdracht van het stedelijk water aan de gemeenten. Die motie werd zelfs gesteund door enkele CDA-leden van de coalitie. Dan moet je het wel erg bont hebben gemaakt was onze conclusie. Elders in dit jaarverslag staat een en ander over de eveneens treurig stemmende voortgang in de uitvoering van de veenweidevisie.

We hebben vorig jaar beloofd de mouwen op te stropen. Dat hebben we gedaan en daar gaan we de komende periode opgewekt en gedreven mee door.

Henni van Asten
Fractievoorzitter PvdA Wetterskipsfraksje

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2016
(download pdf)

Archief Steatefraksje

Jaarverslag Steatefraksje 2015

Jaarverslag Partij van de Arbeid Steatefraksje 2015

Jaarverslagen Steatefraksje 2014, 2013, 2012, 2011 (van linksboven naar rechtsonder)

PvdA_Statenfractie_Jaarverslag_2014_highres_spreads PvdA_jaarverslag_2013-1

PvdA_jaarverslag_2012-1 PvdA_jaarverslag_2011-1

Archief Wetterskipsfraksje

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2015

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2015