28 mei 2014

Oproep tot kandidaatstelling voor de ledenraadpleging over het lijsttrekkerschap PS 2015

Oproep tot kandidaatstelling voor de ledenraadpleging over het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid Fryslân voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015

 

 

Partijgenoten,

Na de gewestelijke vergadering van 26 mei is de kandidaatstelling geopend en kunt u zich aanmelden als kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid Fryslân voor de Statenverkiezingen in 2015.

Hoe meldt u zich aan:

U stuurt een brief met uw motivatie om u kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap en een recent CV. Uw brief dient vergezeld te gaan van 50 door partijleden uit Fryslân getekende ondersteuningsverklaringen.

U stuurt uw brief aan de Partij van de Arbeid Fryslân, t.a.v. Gewestelijk secretaris Dik Kruithof.
Dit kan per mail [email protected] of per post, postadres: de Loper 4, 8608 WT Sneek.

Kandidaten moeten zich uiterlijk 1 juli om 12.00 uur aanmelden.
Het Gewestelijk Bestuur bepaalt of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden die zijn vastgelegd in het fractieprofiel. Naast de eisen die gesteld worden aan fractieleden zijn dat de aanvullende eisen die hieronder worden genoemd.

De campagne voor het lijsttrekkerschap wordt gevoerd tussen 10 en 25 september, de ledenraadpleging vindt plaats van 29 september tot 6 oktober. Op 7 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

Uit het fractieprofiel:
“Aanvullende eisen aan de lijsttrekker

De lijsttrekker is het boegbeeld in de verkiezingscampagne; na de verkiezingen is de lijsttrekker politiek leider. We vragen van de lijsttrekker dat hij/zij:
– staat in de traditie van sociaaldemocratisch bestuur in Fryslân;
– met overtuiging kan uitdragen waar de PvdA in Fryslân voor stond en staat;
– een bruggenbouwer is;
– de bewoners van Fryslân kan betrekken bij de maatschappelijke vraagstukken in de provincie, en in discussie kan treden over wat bewoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen doen, en wat daarbij van het provinciaal bestuur verwacht kan en mag worden.
– Fryslân naar buiten toe met allure kan vertegenwoordigen.”

namens Partij van de Arbeid Fryslân,
Dik Kruithof
secretaris

Het fractieprofiel kunt u vinden op deze website via deze link

Waar ben je naar op zoek?